Συνταγή για τραγανές πιπεράτες πατάτες φούρνου με τυρί και λεμόνι! (βίντεο)
Και σε ποιον δεν αρέσουν οι τραγανές πατάτες φούρνου! Δείτε σήμερα ακόμη μία συνταγή για νόστιμες πιπεράτες πατάτες με τη φλούδα τους στο φούρνο, καλυμμένες με τριμμένο τυρί και ξύσμα λεμονιού.
Τόσο τα υλικά όσο και η διαδικασία είναι απλή!
Υλικά
4-5 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα πλυμένες πολύ καλά
Χοντρό αλάτι
Πιπέρι λευκό και μαύρο
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Τριμμένη παρμεζάνα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόψτε τις πατάτες σας κυδωνάτες και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί που θα έχετε βάλει πρώτα λαδόκολλα.
Ρίξτε το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με όσο πιπέρι θέλετε εσείς.
Τρίψτε τη φλούδα λεμονιού, πασπαλίστε με την τριμμένη παρμεζάνα, αλατίστε ελαφρώς και ανακατέψτε τις πατάτες με τα χέρια σας ώστε το τυρί και το πιπέρι να πάνε παντού.
Ψήστε στον αέρα στους 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν.
Βγάλτε τες από το φούρνο και σερβίρετέ τις με φρεσκοστημένο χυμό λεμονιού.
Δείτε τη διαδικασία και στο βίντεο που ακολουθεί