Αφράτα μαρεγκάκια λεμονιού- Δείτε πώς θα τα φτιάξετε (βίντεο)
Είναι ελαφρύ γλυκό και εύκολο. Κυρίως όμως είναι νόστιμο που αφήνει μία γλυκόξινη γεύση στο στόμα και μία ...δροσιά λεμονιού.
Δοκιμάστε τα αφράτα μαρεγκάκια λεμονιού και θα μας θυμηθείτε.
Υλικά
500 γραμμάρια ζύμη κουρού
4 λεμόνια
300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
200 γραμμάρια βούτυρο
6 αυγά
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγετε το φύλλο κουρού και με ένα ποτήρι κόβετε τη ζύμη σε κύκλους. Τοποθετείτε τα κομμάτια σε μία φόρμα για muffins και ψήνετε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, βάζετε το ξύσμα και το χυμό των λεμονιών, τη ζάχαρη και το μισό βούτυρο. Στη συνέχεια ρίχνετε τα 3 αυγά και ένα κρόκο αυγού και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Τη βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Για τη μαρέγκα, χτυπήστε 2 ασπράδια αυγών μέχρι να σφίξουν και προσθέστε σταδιακά 100 γρ.ζάχαρη.
Βάζετε την κρέμα και την μαρέγκα στην ψημένη ζύμη κουρού, ψήνετε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και τα μαρεγκάκια είναι έτοιμα!