Κοτόπουλο με κάρυ: Για κάτι διαφορετικό και ευεργετικό!
Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται «βαρύ» και «πικάντικο», αλλά σε άλλους αρέσει πολύ! Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ξανά, βάλτε λιγότερη ποσότητα από τη συνιστώμενη στη συνταγή και την επόμενη φορά μαγειρεύεται αναλόγως με τις προτιμήσεις σας.
Μην ξεχνάτε τις ευεργετικές ιδιότητες που εχει το κάρυ στον οργανισμό και εμπιστευθειτε όλους αυτούς τους σεφ που το μαγειρεύουν χρόνια με κοτόπουλο!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
200 γρ. κοτόπουλο στήθος
120 γρ πιπεριές (χρωματιστές)
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γ. κάρυ
2 κ.γ. ελαιόλαδο
50 γρ. κάσιους (προαιρετικά)
1/2 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος εκτέλεσης
Κόψτε το στήθος σε μικρά κομμάτια και σωτάρετε με 1 κ.γ. ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές (περίπου 5 λεπτά). Ρίξτε ένα φλυτζάνι νερό και αφηστε το κοτόπουλο να το απορροφήσει. Βγάλτε από το τηγάνι.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και ρίξτε τα στο τηγάνι με ένα κουταλάκι λάδι να σωταριστούν.
Διαλύστε το κάρι στο κρασί και σβήστε με αυτό τα λαχανικά. Προσθεστε και το κοτόπουλο και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε το τηγάνι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.
Πολλοί τελευταία προσθέτουν κάσιους στην συνταγή. "Ανεβάζουν" πολύ το φαγητό και ταιριάζουν στις περισσότερες ασιατικές συνταγές με κοτόπουλο Αν αποφασίσετε ότι θέλετε να ρίξετε τα κάσιους, ρίξτε τα στο δεκάλεπτο και αφήστε άλλα πέντε λεπτά.
Ταιριάζει απόλυτα με ρύζι μπασμάτι! Απολαύστε το!