Μηλόπιτα με σφολιάτα-Εύκολη και γευστική
Είναι από τις πιο εύκολες μηλόπιτες που έχουμε δοκιμάσει.
Δεν θα χρειαστείτε παρά ελάχιστα υλικά και κυρίως μπορείτε να τη φτιάξετε γρήγορα χωρίς να κάνετε την κουζίνα σας άνω -κάτω. Επίσης, το συγκεκριμένο γλυκό είναι μια καλή λύση να χρησιμοποιήσετε τα μήλα που ενδεχομένως έχουν ξεμείνει από καιρό. Θα χρειαστείτε:
Υλικά
-1 φύλλο σφολιάτας
-3 μεγάλα μήλα (εξαρτάται από το μέγεθος του πυρέξ ή της φόρμας)
-100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
-3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
Εκτέλεση
Κόβετε τη σφολιάτα σε ένα μεγάλο κύκλο ( εφόσον η φόρμα είναι στρογγυλή) και την τρυπάτε με ένα πιρούνι.
Στη συνέχεια, καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε φέτες ( όχι λεπτές). Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατεύετε γρήγορα και προσθέτετε τα μήλα. Προσοχή να μην κολλήσει η καραμέλα και αποκτήσει πικρή γεύση. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα μήλα να σιγοβράσουν για 15- 20 λεπτά. Τακτοποιήστε τα μήλα σε ομόκεντρους κύκλους στο ταψί ή στην φόρμα.Πιέστε τα μήλα μεταξύ τους τους, ώστε να μην υπάρχει κενό. Περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα, σκεπάζετε με τη σφολιάτα και ψήνετε στους 180 βαθμούς ( εξαρτάται από τον φούρνο σας ) για 45-50 λεπτά, μέχρι η ζύμη να είναι χρυσή καφέ και σταθερή. Αφήνετε τη μηλόπιτα να κρυώσει για περίπου 1 ώρα, αναποδογυρίζετε σε ένα πιάτο και τη σερβίρετε σκέτη ή με παγωτό.
Καλή σας απόλαυση!