Φανταστική σοκολατένια τούρτα με πουράκια!
Είναι ένα γλυκό ιδανικό για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς μετά από το γεύμα σας.
Ελαφριά τούρτα με απαλή μους σοκολάτας και σιροπιασμένο παντεσπάνι! Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή:
ΥΛΙΚΑ
- 1 παντεσπάνι κακάο
- 500 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 300 γραμμ. γάλα
- 2 μικρά κουτιά πουράκια σοκολάτας κομμένα στη μέση
- 500 γραμμ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. κονιάκ
Για το σιρόπι
- 50 γραμμ. ζάχαρη
- 50 γραμμ. νερό
- 50 γραμμ. ρούμι
- λίγη άχνη για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά ετοιμάστε το σιρόπι να είναι έτοιμο ανακατεύοντας τη ζάχαρή και το ρούμι με το νερό και το αφήνετε να πάρει βράση. Σε μια πιατέλα τοποθετήστε το παντεσπάνι και με ένα πινέλο περάστε το με το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το γάλα και μόλις πάρει βράση ρίξτε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατέψτε έως ότου λιώσουν και γίνει σαν κρέμα. Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρευστη και προσθέστε την στο μίγμα σοκολάτας κουταλιά κουταλιά, ρίξτε το κονιάκ και ανακατέψτε καλά. Μόλις ομογενοποιηθεί στρώστε την μους πάνω στο παντεσπάνι και γύρω γύρω καλύψτε με τα πουράκια που έχετε κόψει στη μέση. Τρίψτε λίγα ακόμη και πασπαλίστε την επιφάνεια μαζί με ζάχαρη άχνη. Καλή απόλαυση!