Συνταγή για χριστουγεννιάτικα άψητα μπισκότα χωρίς γλουτένη
Φτιάξτε νόστιμα και υγιεινά άψητα χριστουγεννιάτικα μπισκότα!
Μια συνταγή για όλους εσάς που λατρεύετε την υγιεινή διατροφή!
Υλικά
1 κούπα αλεύρι βρώμης χωρίς γλουτένη
2 κ.τ.σ αλεύρι καρύδας
3 κ.τ.σ προτείνη βανίλιας (σε πούδρα)
1/4 κουπας βούτυρο ανάλατο
1/4 κούπας σιρόπι σφένδαμου
1 κ.τ.σ βούτυρο καρύδας
1 κ.τ.γ. εκχύλισμα βανιλιας
1/4 κ.τ.γ εκχύλισμα αμυγδάλου
Για τη διακόσμηση:
3 κ.τ.σ βούτυρο καρύδας
1 κ.τ.σ σιρόπι σφενδάμου
3 κ.τ.σ άγλυκο γάλα αμυγδάλου
Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, βάλτε το βούτυρο, το σιρόπι και το βούτυρο καρύδας. Καθώς τα υλικά λιώνουν προσθεστε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι βρώμης, το αλεύρι καρύδας και την πρωτεινη βανίλιας.
Έπειτα ρίξτε το αλεύρι στο κατσαρολάκι και ανακατέψτε καλά.
Κατεβάστε απο τη φωτιά, ανακατέψτε και αφήστε τη ζύμη σας να κρυώσει. Πάρτε τη ζύμη, ανοίξτε τη σε ενα φύλλο και με κουπάτ κόψτε τα μπισκότα σας.
Βάλτε τα στο ψυγείο να παγώσουν αρκετά.
Φτιάξτε το γλάσσο για τη διακόσμηση. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, με ένα μίξερ. Μόλις αφρατέψει με ένα κορνέ διακοσμήστε τα παγωμένα σας μπισκότα!
Καλή επιτυχία!