Πεντανόστιμη και υγιεινή πίτσα με βάση από κουνουπίδι
Πίτσα με βάση από κουνουπίδι: Δοκιμάστε τη και θα γλύφετε τα δάχτυλά σας
Μια συνταγή όχι μόνο για εκείνες τις μαμάδες που δεν θέλουν τα παιδιά τους να τρώνε πίτσα αλλά και για εκείνες τις μαμάδες που θέλουν να τρέφονται υγιεινά χωρίς να χάνουν τη νοστιμιά.
Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε την πίτσα με βάση κουνουπιδιού.
Υλικά:
2 κούπες τριμμένο κουνουπίδι (μαγειρεμένο στον ατμό)
1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
1 αυγό, μεγάλο
¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κ.τ.γ ρίγανη
½ κ.τ.γ σκόνη σκόρδου
½ κ.τ.γ αλάτι
¼ κ.τ.γ μαύρο πιπέρι
1 φλυτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα σε φέτες
1/2 φλιτζάνι πράσινη κομμένη σε φέτες πιπεριά
4-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
4-5 κ.τ.σ σάλτσα για πίτσα
2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση:
Σουρώστε πολύ καλά το κουνουπίδι σας ώστε να βγάλει όλα τα υγρά που έχει από το άτμισμα. Βάλτε το σε ένα μπολ και προσθέστε το σιμιγδάλι, την παρμεζάνα, τη ρίγανη, το σκόρδο, λίγο αλάτι και τέλος το αβγό. Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια όμορφη ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο σιμιγδάλι ακόμη.
Μόλις έχετε μια ζύμη απλώστε τη σε μία λαδόκολλα σαν να ανοίγατε τη ζύμη για την κανονική πίτσα.
Βάλτε τη σάλτσα, το τυρί, τα αλλαντικά, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τέλος πασπαλίστε με λίγη ρίγανη.
Ψήστε στο φούρνο σας για περίπου 10 λεπτά. Μέχρι να δείτε δηλαδή να χρυσίζουν οι άκρες από το κουνουπίδι και να λιώνει το τυρί.
Ψήστε στους 200 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο.
πηγή: kitchenbelleicious.com
Διαβάστε επίσης:
Εύκολη και γρήγορη πίτσα Μαργαρίτα
Πίτσα στο τηγάνι: Εύκολη και νόστιμη!