Το σαρακοστιανό τραπέζι επιβάλει τον ταραμά! Δείτε τι θα χρειαστείτε και πώς θα τον φτιάξετε!
Υλικά:
300-400 γρ μπαγιάτικο ψωμί
4 γεμάτες κουταλιές άσπρο ταραμά
1/2 λευκό κρεμμύδι
500 ml ελαιόλαδο (μπορεί να σηκώσει και παραπάνω)
χυμό λεμονιού (ανάλογα τα γούστα)
Εκτέλεση:
Μουλιάστε και στραγγίξτε καλά το ψωμί.
Βάλτε το στο μούλτι με τον ταραμά και το κρεμμύδι. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάλτε λεμόνι και σιγά σιγά προσθέστε και ελαιόλαδο.
Δοκιμάστε αν χρειάζεται περισσότερο ελαιόλαδο ή καλύτερο χτύπημα για πιο απαλή μορφή και απολαύστε!
Διαβάστε επίσης:
Ταραμοσαλάτα με φιστίκι Αιγίνης από τον Γιώργο Γεράρδο
Αφράτη ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμάΑφράτη ταραμοσαλάτα με λευκό ταραμά