Λαχταριστό ψαρονέφρι με κόκκινο κρασί! Ιδανικό για τη σημερινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!
Μια λαχταριστή συνταγή με ψαρονέφρι συνδυασμένο με αρωματικά και κόκκινο κρασί!
Ένα γεύμα ιδανικό για την σημερινή ημέρα που είναι αφιερωμένη στους ερωτευμένους!
ΥΛΙΚΑ
- 3 κομμάτια ψαρονέφρι κομμένα στα 4
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να «ανοίξουν» και να απλώσουν λίγο. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το λάδι και τα κομμάτια του κρέατος στο τηγάνι και τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν πάρα πολύ καλά. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι. Μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει κάπως. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 150 ml νερό, τη μουστάρδα, το θυμάρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να σωθούν τα περισσότερα από τα υγρά. Ελέγχουμε στο εσωτερικό του: πρέπει να μην είναι ροζ, αλλά προσέχουμε να μην υπερβούμε το σημείο που θα στεγνώσει. Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά έτσι ώστε να καραμελώσει το κρέας.
Πηγή: gastronomos