Χταπόδι ξυδάτο: Η συνταγή για τον πιο εύκολο ουζομεζέ

Το χταπόδι είναι μία από τις κλασικές συνταγές του σαρακοστιανού τραπεζιού. Ιδιαιτέρως γευστικό και θρεπτικό, αποτελεί τον μεζέ που βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε συγκέντρωσης και μας ανοίγει την όρεξη…

Χταπόδι ξυδάτο: Η συνταγή για τον πιο εύκολο ουζομεζέ

Υλικά:

  • Ένα μέτριο χταπόδι 1-1 ½ κιλό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • 2-3 κόκκους πιπέρι
  • Ούζο Πλωμαρίου για την παρέα

Δείτε την εκτέλεση στο Sarakosti.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved