Cake με ricotta και σύκα, χωρίς αλεύρι

Ένα cake πολύ διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει και άκρως καλοκαιρινό.

Cake με ricotta και σύκα, χωρίς αλεύρι

Τα δυνατά του σημεία είναι δύο… πρώτον, κρατάει την υγρασία στο εσωτερικό και δεύτερον, η ricotta συνδυάζεται τέλεια με τα φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα που προτείνουμε.

Υλικά που θα χρειαστούμε
1 φλ. αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη
½ φλ. κάσιους αλεσμένα σε σκόνη
1 κ.γλ. κανέλα
¾ κ.γλ. baking powder
¼ κ.γλ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γλ. κάρδαμο
½ φλ. αποξηραμένα σύκα κομμένα σε κύβακια (μπορούν να αντικατασταθούν από σταφίδες ή δαμάσκηνα)
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
2 κ.σ. βραστό νερό
1 φλ. τυρί ricotta
¼ φλ. γάλα αμυγδάλου
2 αυγά
3 κ.σ. λάδι καρύδας
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κ.γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
3-4 φρέσκα σύκα

Διαβάστε περισσότερα στο Limeandlife.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved