Συνταγή για σπιτικά ντόνατς που θα γίνουν ανάρπαστα

Υπάρχει παιδί που μπορεί να αντισταθεί σε μια τέτοια λιχουδιά

Γιατί να μην φτιάξετε μόνες σας ντόντατς, ξέρετε τα κλασικά με τη ζάχαρη, όταν είναι τόσο εύκολα; Δείτε τι θα χρειαστείτε.

Υλικά

50 γρ. μαργαρίνη
120 ml γάλα κανονικό ή σόγιας
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο, συν 1 λίτρο επιπλέον για το τηγάνισμα
250 γρ.αλεύρι
100 γρ.ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το γάλα και 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο ,ανακατεύετε και στη συνέχεια αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, 50 γρ. ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι με ένα πιρούνι.
Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια κάνοντας στο κέντρο μία τρύπα. (Μπορεί να χρειαστεί να βάλετε αλεύρι τα χέρια σας για να μην κολλήσουν).
Βάζετε λάδι στο τηγάνι και περιμένετε να κάψει. Τηγανίζετε τα ντόνατς για περίπου 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.Τα τοποθετείτε σε χαρτί για να απορροφηθεί το λάδι και στη συνέχεια τα πασπαλίζετε με ζάχαρη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved