Σουφλεδάκια σοκολάτας με τρία υλικά
Σας αρέσουν τα γλυκά και οι συνταγές με τρία υλικά; Αν ναι, αυτή θα γίνει η αγαπημένη σας!
Με τα παρακάτω υλικά, μπορείτε να φτιάξετε 5 μικρά ατομικά σουφλεδάκια σοκολάτας.
Υλικά:
1/3 κούπα ζάχαρη
150 γρμ κουβερτούρα
6 αβγά (6 ασπράδια-3 κρόκους)
Εκτέλεση:
Περάστε με λίγο βούτυρο τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσετε και αφήστε τα στην άκρη
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει καλά, αφαιρέστε από τη ζεστή κατσαρόλα και προσθέστε μέσα τους 3 κρόκους. Ανακατέψτε καλά, με γρήγορες κινήσεις και μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Χτυπήστε στο μίξερ τα 6 ασπράδια αβγών με μια πρέζα αλάτι μέχρι να αρχίσει να αφρατεύει. Σιγά - σιγά, και ανά διαστήματα, προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.
Μόλις η μαρέγκα σας είναι έτοιμη, προσθέστε τη με απαλές κινήσεις στο μείγμα με τη σοκολάτα.
Γεμίστε με απαλές κινήσεις τα φορμάκια σας και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, (στο κέντρο του φούρνου) για 24 με 26 λεπτά.
Σερβίρετέ τα αμέσως με ή χωρίς παγωτό.