Συνταγή: Φτιάξε ένα διαφορετικό κέικ σοκολάτας με αχλάδι χωρίς αλεύρι
Αυτό το κέικ σοκολάτας με αχλάδι θα κάνει την διαφορά και θα σου πάρει μόνο 20 λεπτά για να το φτιάξεις.
Τι θα χρειαστείς
- 4 αχλάδια (να είναι ώριμα)
- 3 αυγά
- 85γρ. βούτυρο +1 κουταλιά για τη φόρμα
- 85γρ. καστανή ζάχαρη (και λίγο επιπλέον για τη φόρμα)
- 85γρ. μαύρη σοκολάτα (καλύτερα χωρίς γλουτένη)
- 1 κουταλιά της σούπας brandy
- 85γρ. ψημένα φουντούκια
Διαδικασία παρασκευής
Πάρτε μία στρογγυλή φόρμα και αλείψτε μια κουταλιά βούτυρο λιωμένο γύρω γύρω. Βάλτε μια κόλλα ψησίματος επάνω και ρίξτε δύο κουταλιές ζάχαρης. Κουνήστε να κολλήσει παντού.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λιώστε τη σοκολάτα σε κομματάκια μαζί με το βούτηρο σε μπεν μαρί με καυτό νερό.
Έπειτα αφού αφαιρέσετε από τη φωτιά, προσθέστε το μπράντι και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει ένα παχύ μείγμα. Βάλτε και τη σοκολάτα και τα φουντούκια.
Πάρτε ένα άλλο μπολ και χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών, ήρεμα και σταθερά μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα.
Ύστερα προσθέστε μια μεγάλη κουταλιά από τα ασπράδια στο μίγμα με τη σοκολάτα και ανακατέψτε τα σταδιακά με τον ίδιο τρόπο.
Μεταφέρετε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα. Μοιράστε το ομοιόμορφα και μετά προσθέστε τα αχλάδια κομμένα και καθαρισμένα πάνω από το μείγμα.
Ψήστε για 40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κέικ και να μαλακώσουν τα αχλάδια.
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και τέλος αν θέλετε προσθέστε και λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω για έξτρα γεύση.