Συνταγή για γεμιστή γλυκοπατάτα με λαχανικά

Πότε ήταν η τελευταία φορά που φάγατε γλυκοπατάτες;

Αντικαταστείστε τες με τις απλές πατάτες και δείτε διαφορά στο ανοσοποιητικό σας.

Είναι πάρα πολύ ευεργετικές για τον οργανισμό και μπορείτε να ξεκινήσετε να τις τρώτε με αυτή εδώ την εμπλουτισμένη συνταγή όπου είναι γεμιστές με λαχανικά.

Tι θα χρειαστείτε:

1 γλυκοπατάτα μέτρια

½ φλιτζάνι μαύρα φασόλια (μαγειρεμένα)

½ κόκκινή πιπεριά

1 κόκκινο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

2 μεγάλα φύλλα κάλε

½ κουταλιά της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι

½ αβοκάντο

½ ντομάτα

Λίγη σάλτσα

½ κγ κύμινο

Λίγα αλάτι και πιπέρι

(Όλα τα λαχανικά σας κομμένα σε κυβάκια)


Παρασκευή:

Προθερμένετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Πλένετε τη γλυκοπατάτα και της κάνετε δύο τρύπες ένα μαχαίρι.

Σε μια σχάρα, τοποθετείτε την γλυκοπατάτα και τη βάζετε μέχρι να μαλακώσει στη μέση.

Μόλις η πατάτα στο φούρνο γίνει, κόψτε την στα δύο και βάλτε από πάνω τα φασόλια(αφού τα ξεπλύνετε) τα κομμένα λαχανικά και τα μπαχαρικά σας.

Ιδανικά βάλτε από πάνω λίγη σάλτσα της αρεσκείας σας, φρέσκο κρεμμυδάκι και αβοκάντο.

Καλή όρεξη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved