Φτιάξε τις τέλειες τηγανιτές πατάτες!
Τελικά το ζήτημα "τέλεια τηγανιτή πατάτα" είναι προϊόν τύχης ή μήπως υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για να πετυχαίνει πάντα; Στις γραμμές που ακολουθούν θα σας δώσω μερικές πολύ χρηστικές συμβουλές που δίνουν απαντήσεις στην παραπάνω ερώτηση.
Φυσικά και το ζήτημα μόνο θέμα τύχης δεν είναι. Για να πετυχαίνουμε πάντα ένα τέλειο αποτέλεσμα υπάρχει μια διαδικασία η οποία έχει να κάνει με την επιλογή της πατάτας, το μέγεθος που τις κόβουμε και τέλος την τεχνική που τις τηγανίζουμε.
Ας το πάρουμε από την αρχή όμως. Καταλληλότερες πατάτες για τηγάνισμα είναι οι ποικιλίες που έχουν αρκετό άμυλο αλλά ελάχιστη υγρασία. Μία ποικιλία εξ αυτών είναι η russet. Για να μην μπερδευόμαστε όμως, θα σας πω ότι συνήθως οι ποικιλίες με αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν πιο μακρύ σώμα και πιο άγριο φλοιό. Επίσης έχουν και πιο κίτρινη σάρκα.
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com