Αυτή η λεμονόπιτα θυμίζει και λίγο τάρτα. Φτιάχνετε λοιπόν τη ζύμη που είναι πολύ εύκολη, την ψήνετε και παράλληλα ετοιμάζετε την κρέμα. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Απλά δοκιμάστε την!
Υλικά
1 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (185 γρ.)
½ φλιτζάνι ζάχαρη (60 γρ.)
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¾ φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (170 γρ.)
Κρέμα
3 μεγάλα αυγά
1 μεγάλο κρόκο αυγού
1 κούπα ζάχαρη (200 γρ.)
½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού (120 mL)
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (30 γρ
Μαρέγγα
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
⅓ φλυτζάνι ζάχαρη (65 γρ.)