Παραδοσιακή συνταγή για τραγανό μπακλαβά με φιστίκι (vid)
Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για τους λάτρεις του μπακλαβά.
Αποτελεί, επίσης μια εξαιρετική, εναλλακτική, λύση για όσους δεν αρέσουν τα καρύδια ή που είναι αλλεργικοί σε αυτά.
Μπορείτε να φτιάξετε τα φύλλα μόνοι σας ή να τα αγοράσετε από ειδικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ. Μην ξεχάσετε να κόψετε τον μπακλαβά και να τον λαδώσετε καλά πριν τον ψήσετε για να μην γυρίσουν τα φύλλα προς τα πάνω. Σιροπιάστε τον, αφήστε τον να απορροφήσει το σιρόπι και απολαύστε τον.
Υλικά
500 γρ. λεπτό φύλλο ζύμης για γλυκό
1 ½ φλυτζάνι νερό
130 γρ.βούτυρο
500 γρ.ζάχαρη
150 γρ. φιστίκι Αιγίνης
3 κ.τ.γ. χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για το φύλλο
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι φυτικό έλαιο
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλάκι αλάτι
3 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς θα φτιάξετε αυτόν τον νόστιμο μπακλαβά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πεντανόστιμος μπακλαβάς με αμύγδαλο!
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κέικ λεμόνι με γλάσο λεμονιού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κουνουπίδι κοκκινιστό με μυρωδικά
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κοτόπουλο με γιαούρτι στο φούρνο
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved