Red velvet cake: Συνταγή για εύκολο αλλά εντυπωσιακό γιορτινό κέικ (vid)

Για να κερδίσετε τις γευστικές εντυπώσεις.

Red velvet cake: Συνταγή για εύκολο αλλά εντυπωσιακό γιορτινό κέικ (vid)

Σας κάλεσαν σε γιορτινό τραπέζι και δεν μπορείτε να σκεφτείτε τι θα προσφέρετε εσείς;

Θέλετε να περιποιηθείτε ιδιαίτερα τους καλεσμένους σας αλλά έχετε εξαντλήσει όλες σας τις γευστικές εκπλήξεις τις προηγούμενες χρονιές;

Μην απελπίζεστε, σας έχουμε πρόταση!

Το «Κόκκινο βελούδινο» κέικ είναι αυτό που περιγράφει η ονομασία του: μαλακό και υγρό εσωτερικά με έναν εξαιρετικό συνδυασμό γεύσης από βανίλια, σκόνη κακάο και βουτυρόγαλα. Αυτό το κέικ έχει ένα θαυμάσιο κόκκινο χρώμα που το καθιστά ιδανικό και για τις γιορτινές ημέρες.

ΥΛΙΚΑ

Για περίπου 10-12 μερίδες

2 2/3 φλιτζάνια (310γρ) αλεύρι για κέικ

2 κουταλιές της σούπας (16 γρ) σκόνη κακάου

1 κουταλάκι του γλυκού (5γρ) μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού (5γρ) αλάτι

1/2 φλιτζάνι (113 γρ) αλατισμένο βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου

1 1/2 φλιτζάνι (300γρ) ζάχαρη

2 αυγά

1 φλιτζάνι (220γρ) φυτικό έλαιο

1 κουταλάκι του γλυκού (5ml) λευκό ξύδι

2 κουταλιές της σούπας (10γρ) εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι (240γρ) βουτυρόγαλα, θερμοκρασία δωματίου

1 γλ. (30 γρ) κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τυρί σε κρέμα (500 γρ), θερμοκρασία δωματίου

1 1/3 φλιτζάνι (300γρ) κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι του γλυκού (5γρ) εκχύλισμα βανίλιας

1 1/4 φλιτζάνι (156γρ) ζάχαρη άχνη

Δείτε τη συνταγή στο video.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved