Πέντε υπέροχες συνταγές για σοκολατάκια
Τα σοκολατάκια έχουν την τιμητική τους!
Γιορτές έρχονται και λίγο πολύ όλοι ετοιμάζουμε στο σπίτι λαχταριστά γλυκά.
Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες, πάστάκια και σοκολατάκια είναι λίγα από εκείνα που κανείς μπορεί να βρει σε μια τραπεζαρία στολισμένα.
Σήμερα μαζέψαμε 5 από τις νοστιμότερες και πιο εύκολες συνταγές για σοκολατάκια. Δείτε τες και φτιάξτε το αγαπημένο σας. Το δικό μας αγαπημένο; Τα σοκολατάκια με καρύδια και υποβρύχιο!
Σοκολατάκια με καρύδια και υποβρύχιο
Υλικά για 20 σοκολατάκια:
20 κουταλάκια του γλυκού υποβρύχιο
40 μισές «πεταλουδίτσες καρυδιού
250 γρμ λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Πάρτε 1 μισή πεταλουδίτσα καρυδιού βάλτε επάνω ένα κ.τ.γ υποβρύχιο και κλείστε με ακόμη 1 μισή πεταλουδίτσα.
Φτιάξτε 20 ζευγάρια καρυδιών που θα ενώσετε με μια κουταλιά υποβρύχιο.
Λιώστε την κουβερτούρα και με ένα πιρουνάκι, βουτήξτε τα μέσα στην κουβερτούρα και βάλτε τα σε μια λαδόκολλα.
Βάλτε τα σοκολατάκια στο ψυγείο να παγώσουν και είναι έτοιμα.
Σοκολατάκια με αμύγδαλα
Υλικά για 20 σοκολατάκια:
1 κούπα καβουρδισμένα αμύγδαλα
500 γρμ κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ λιώστε την κουβερτούρα και βάλτε μέσα τα αμύγδαλα.
Με ένα κουτάλι αφήστε κουταλιές-κουταλιές και σχηματίστε σοκολατάκια.
Αφήστε να κρυώσουν και απολαύστε ελεύθερα.
Σοκολατάκια kiss
Υλικά για 20 σοκολατάκια:
300 γρμ κουβερτούρα γάλακτος
5 σοκολάτες kiss
Εκτέλεση:
Με ένα μαχαίρι κόψτε τη σοκολάτα kiss σε 4 κομμάτια.
Βουτήξτε τα στη λιωμένη κουβερτούρα και αφήστε σε λαδόκολλα να παγώσει.
Μια εύκολη και γρήγορη λύση για να φτιάξετε σοκολατάκια kiss στο λεπτό!
Σοκολατάκια με ρούμι και μπισκότα
Υλικά:
200 γρμ κουβερτούρα
200 γρμ βούτυρο αγελάδος
50 γρμ γάλα φρέσκο
30 γρμ ρούμι
225 γρμ μπισκότα τύπου πτι-μπερ
Εκτέλεση:
Σε ένα μούλτι κάνετε σκόνη τα μπισκότα.
Σε ένα μπολ βάζετε τη λιωμένη κουβερτούρα, το λιωμένο βούτυρο αγελάδας, το φρέσκο γάλα και το ρούμι.
Ρίχνετε μέσα σε αυτό το μείγμα τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε να παγώσει στο ψυγείο για λίγο και πλάθετε σε μπαλάκια.
Μπορείτε να τα τυλίξετε σε κακάο ή λιωμένη κουβερτούρα!
Λευκά σοκολατάκια με ινδοκάρυδο
Υλικά για 20 σοκολατάκια:
200 γρμ λευκή κουβερτούρα
60ml κρέμα γάλακτος
1/4 κούπας τριμμένη καρύδα
1/3 κούπας τριμμένη καρύδα για την επικάλυψη
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Σε μπεν μαρί λιώστε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος.
Ανακατέψτε καλά και έπειτα ρίξτε μέσα την τριμμένη καρύδα και τη βανίλια.
Καλύψτε το μπολ και βάλτε στο ψυγείο να κρυώσει για 4 ώρες.
Βγάλτε το μπολ και με ένα κουτάλι πάρτε από το μείγμα και πλάστε σε μπαλάκια. Τυλίξτε τα μπαλάκια στην καρύδα και βάλτε στο ψυγείο να παγώσουν.