Συνταγή για αφράτη βασιλόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας
Ο Γιώργος Τσούλης μας αποκαλύπτει πώς θα φτιάξουμε την πιο νόστιμη και μυρωδάτη βασιλόπιτα.
#tsoulotip: Πρέπει όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να μη μας κόψει το μείγμα.
Υλικά
250γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 κγ. μαστίχα
6 αυγά
20 ml. κονιάκ
500γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
220γρ. γάλα εβαπορέ
1/2κγ. Εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Για διακόσμηση:
300γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
180γρ. Λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκάλι.
Παίρνουμε όλη τη ζάχαρη και τη ρίχνουμε στο πολυμίξερ μαζί με τη μαστίχα. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαστίχα.
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com