Ατομικά ταρτάκια με κρέμα βανίλιας (vid)
Συνταγή για λαχταριστά ταρτάκια με κρέμα βανίλιας.
Η λέξη τάρτα προέρχεται από τη γαλλική λέξη tarte που σημαίνει τάρτα ή πίτα, η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι στην πίτα η γέμιση καλύπτεται με φύλλο ζύμης, ενώ η τάρτα παραμένει ανοικτή. Εναλλακτικά μπορεί να σερβιριστεί μία ποικιλία από ταρτάκια, δηλαδή μινιατούρες τάρτας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από συνταγές για γλυκές και αλμυρές τάρτες.
Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε να φτιάξετε αυτά τα ατομικά ταρτάκια με κρέμα βανίλιας.
Υλικά
Για την κρέμα
4 αυγά χτυπημένα,
¾ φλιτζάνι νερό ζεστό (180 mL)
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ (60 mL)
Μια κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τη ζύμη
2 φλιτζάνια αλεύρι (200 g)
115 γραμ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
¼ φλιτζάνι ζάχαρη (40 γραμ.)
2 κουταλιές της σούπας αυγό χτυπημένο
⅛ κ.τ.γ αλάτι
εκχύλισμα βανίλιας