Το κέικ Kasutera ή Castella είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά των Ιαπώνων. Τα βασικά υλικά του είναι μόλις τέσσερα και η γεύση του είναι μοναδική.
Το συγκεκριμένο κέικ ξεχωρίζει για την υφή του που είναι αποτέλεσμα του σωστού χτυπήματος της μαρέγκας ενώ δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό. Αν θελήσετε να είναι μεγαλύτερο το κέικ θα διπλασιάσετε τις δόσεις και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στο χρόνο ψησίματος.
Υλικά
2 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
2 κρόκους σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού αλεύρι (50 γρ.
1 κ.τ.σ. μέλι ανακαταμένο με μία κουταλιά της σούπας ζεστό νερό