Λεμονόπιτα με μαρέγκα - Δεν έχετε δοκιμάσει νοστιμότερη (vid)
Αφράτη λεμονόπιτα με μαρέγκα που λιώνει στο στόμα.
Η λεμονόπιτα είναι από τα πιο ωραία γλυκά ειδικά αν σας αρέσει η γεύση του λεμονιού.
Φτιάχνετε σπιτική, τραγανή βάση και απλώνετε την κρέμα και την μαρέγγα που έχετε ετοιμάσει, ψήνετε, αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.
Υλικά
Για την βάση
225 γρ. αλεύρι
3 κ.τ.σ. ζάχαρη
140 γρ. βούτυρο
1 κρόκο αυγού
περίπου 2 κ.τ.σ. νερό
Για την κρέμα λεμονιού
75 γρ.κορν φλάουρ
210 g ζάχαρη
125 ml χυμό λεμονιού (1/2 φλιτζάνι)
310 ml νερό (1 1/4 φλιτζάνι)
2 κ.τ.γ. ξύσμα λεμονιού
3 κρόκοι αυγών
60 γρ. άπαχο βούτυρο
Για την μαρέγγα
4 ασπράδια
105 γρ. ζάχαρη (1/2 φλιτζάνι)