Η συνταγή για το πιο νόστιμο και εύκολο Ιμάμ μπαϊλντί είναι αυτή
#tsoulotip: Όταν καραμελώνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το αλάτι για να μας βγάλουν όλη τη γλυκύτητα τους.
ΥΛΙΚΑ
- 5 φλάσκες μελιτζάνες
- 500 γρ. ντομάτα, κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 3 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
- 4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.γ. κουκουνάρι
- 400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- ½ του μάτσου μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη ξερή για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com