Καραμελωμένα φρούτα στο φούρνο με γιαούρτι και κανέλα!

Ένα μπολ το πρωί και η μέρα ξεκινά με υγεία και δύναμη, ενώ είναι κι ένας τρόπος για να φάνε τα παιδιά πιο εύκολα τα φρούτα.

Καραμελωμένα φρούτα στο φούρνο με γιαούρτι και κανέλα!

ΥΛΙΚΑ
- 3-4 μήλα
- 3-4 αχλάδια
- 3-4 δαμάσκηνα
- 1/2 φλ. κονιάκ
- 2 φλ. ζάχαρη άσπρη (ή καστανή)
- 1 φλ. νερό
- Λίγη κανέλα
- Γιαούρτι πλήρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150-160 βαθμούς. Ξεφλουδίζουμε τα φρούτα (είναι προτιμότερο να είναι ξεφλουδισμένα γιατί πολλές φορές η φλούδα παραμένει σκληρή και μετά το ψήσιμο) και τα κόβουμε σε φέτες. Τα βάζουμε στο ταψί, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ελάχιστη κανέλα. Προσθέτουμε το κονιάκ και το νερό. Τα βάζουμε να σιγοψηθούν για 1.5 - 2 ώρες έως ότου μαλακώσουν, ροδοκοκκινίσουν και καραμελώσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα σερβίρουμε σε μπολ μαζί με το γιαούρτι και λίγη κανέλα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved