Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε να τα κάνετε στον φούρνο με σάλτσα!
Η γεύση τους είναι απλά... μοναδική. Δοκιμάστε την συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 100 γραμ. κρεμμύδια, λιωμένα στο μίξερ
- 1 φλιτζάνι γαλέτα
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- Αλάτι-πιπέρι
Για τη σάλτσα:
- 2 ποτήρια ψιλοκομμένη ντομάτα
- 2 κουταλιές ντοματοπελτέ
- λίγο βασιλικό φρέσκο
- αλάτι-πιπέρι
- 1 φλιτζάνι ψιλοτριμμένο κεφαλοτύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλάθετε όλα τα υλικά των κεφτέδων μέσα σ' ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνετε για 1 ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια, πλάθετε στρόγγυλα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε μέσα σε ένα ταψί.
Διαλύετε τον πελτέ σε μισό ποτήρι νερό και περιχύνετε τους κεφτέδες. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και το λάδι και πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια βασιλικού. Αλατοπιπερώνετε και τέλος πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι.
Φουρνίζετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ώσπου να σχηματιστεί κρούστα πάνω στους κεφτέδες.
Πηγή: sintagespareas