Συνταγή για γεμιστά με κιμά

Συνταγή κατευθείαν από τη Μακεδονία.

Συνταγή για γεμιστά με κιμά

#tsoulotip: Όταν σοτάρουμε τον κιμά, εξατμίζουμε όλα τα υγρά του. Μη φοβηθείτε αν είναι στεγνός, θα πάρει υγρασία από τη σάρκα της ντομάτας.

ΥΛΙΚΑ

  • 5 ντομάτες, ώριμες
  • 5 πιπεριές πράσινες
  • 250 γρ. ρύζι γλασέ
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 10 - 12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • ½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • ½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 50 ml ελαιόλαδο + extra για το άλειμμα, το σοτάρισμα και το πασπάλισμα
  • 400 γρ. χυμό ντομάτας
  • 150 – 200 ml χλιαρό νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Δείτε τη διαδικασία στο giorgotsoulis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved