Πώς να φτιάξετε εύκολα καλό σπιτικό ψωμί (vid)

Μπορείτε να το φτιάξετε σήμερα κιόλας.

Το ψωμί όπως και τα δημητριακά βρίσκονται στη βάση της διατροφικής μας πυραμίδας.

Και μπορεί η κατανάλωση ψωμιού να σχετίζεται με τη αύξηση βάρους, εκείνο όμως που τονίζουν οι διατροφολόγοι ότι απαιτείται μέτρο και ότι οι ανάγκες του κάθε οργανισμού δεν είναι ίδιες.

Το ψωμί περιέχει συστατικά που όταν απορροφώνται από τον οργανισμό προκαλούν έκκριση ινσουλίνης. Η συγκεκριμένη ορμόνη είναι ορεξιογόνος και λιπογόνος. Δηλαδή όταν τρώτε πολλούς υδατάνθρακες και δεν χορταίνετε εύκολα, θέλετε μεγαλύτερη ποσότητα και ορμονικά δημιουργείται το υπόβαθρο για ευκολότερη αποθήκευση και δυσκολότερη κινητοποίηση του σωματικού μας λίπους.

Ένας γενικός κανόνας είναι μία φέτα ψωμί στο γεύμα, ωστόσο η ακριβής ποσότητα τόσο του ψωμιού, όσο και των άλλων υδατανθράκων, καθορίζονται με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε οργανισμού.

Σήμερα λοιπόν σας έχουμε μια συνταγή για σπιτικό ψωμί που θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας. Τι θα χρειαστείτε :

Υλικά

3 φλιτζάνια (390 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγιά ( νωπή ή σε σκόνη)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (6 γραμμάρια)
1 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό, όχι βραστό (354 mL)
περίπου 2 κουταλιές επιπλέον αλεύρι για τη διαμόρφωση

Δείτε πώς θα το φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved