Sacher torte (Ζαχερτόρτε) - Η αυθεντική αυστριακή συνταγή
Κλασική συνταγή για το αγαπημένο μου Αυστριακό γλυκό.
#tsoulotip: Η σοκολάτα πρέπει να έχει κρυώσει καλά πριν τη ρίξουμε στο μείγμα με τα αυγά για να μην κόψει.
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:
- 115 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
- 130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 6 αυγά, large χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 130 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- Πολύχρωμες τρούφες, για το σερβίρισμα
Για την επικάλυψη:
- 300 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 180 ml νερό
- 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 300 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
Δείτε την εκτέλεση στο giorgostsoulis.com