Spinach Day: Μαγειρεύουμε λαχταριστές πένες με σπανάκι και τυριά (vid)
Ημέρα σπανακιού σήμερα και είναι μια καλή αφορμή να φάμε σπανάκι.
Το σπανάκι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και σήμερα που είναι Ημέρα Σπανακιού, επιλέξτε να το μαγειρέψετε.
Αυτό το πράσινο φυλλώδες λαχανικό είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η ριβοφλαβίνη και το φυλλικό οξύ, τα οποία λειτουργούν σαν συναγερμός, προειδοποιώντας το ανοσοποιητικό ότι προσπαθούν να εισβάλουν στον οργανισμό ιοί και μικρόβια.
Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει εκτενώς τις αντικαρκινικές ιδιότητες του σπανακιού, κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε φλαβονοειδή και πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες).
Είναι πολύ καλό στη σωστή λειτουργία του εντέρου και κατά της αναιμίας ενώ συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος.
Ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ. Επίσης, το σπανάκι είναι πλουσιότατη πηγή μαγγανίου, ενώ παρέχει μαγνήσιο και σίδηρο (αν και στη λιγότερο απορροφήσιμη από τον οργανισμό μας μορφή του), καθώς και βιταμίνη C.
Για να διπλασιάσετε την απορρόφηση του σιδήρου από το σπανάκι, είναι χρήσιμο να το συνοδεύετε με κάποιο τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνη C (π.χ. λεμόνι, ντομάτα, πιπεριά).
Το σπανάκι είναι από τα πιο εύκολα λαχανικά στη μαγειρική, καθώς μπορεί να καταναλωθεί ωμό σε σαλάτες, αλλά και σε πολλές συνταγές.
Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε να μαγειρέψετε πένες με σπανάκι . Ένα νόστιμο φαγητό για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
Πέννες
Ένα μεσαίο μπολ σπανάκι φρέσκο ( μισή συσκευασία κατεψυγμένο)
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
½ φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζάνι τυρί ricotta
3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα ( ή άλλα τυριά της αρεσκείας σας)
Χυμό ενός λεμονιού
Πιπέρι
Αλάτι
Tip: Αν το σπανάκι είναι κατεψυγμένο θα πρέπει να στραγγίσετε τα υγρά του και μετά να το βάλετε στις πέννες.