Δεν τρώτε την παραδοσιακή μαγειρίτσα; Δοκιμάστε τη μοναστηριακή συνταγή με μανιτάρια (pics)
Συνταγή για μοναστηριακή μαγειρίτσα με μανιτάρια και μυρωδικά.

Η μαγειρίτσα είναι το έδεσμα του Μεγάλου Σαββάτου, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας, μετά τη νηστεία της Σαρακοστής. Ωστόσο, η αγιορείτικη συνταγή που ακολουθεί είναι για μια εναλλακτική μαγειρίτσα με μανιτάρια.
Η αγιορείτικη συνταγή για μαγειρίτσα με μανιτάρια είναι ένα πιάτο που θα σας βοηθήσει να τηρήσετε το πατροπαράδοτο έθιμο του Μεγάλου Σαββάτου, πιο… ελαφριά και σίγουρα πιο υγιεινά. Ιδανική επιλογή για όσους δεν αγαπού το κρέας.
Για τη μαγειρίτσα θα χρειαστείτε:
- 1 κιλό μανιτάρια
- 2 αυγά
- 4 κρεμμύδια φρέσκα
- 1 ματσάκι αντίδια
- ½ ματσάκι άνηθο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 1 ποτήρι του κρασιού λάδι και λίγο βούτυρο
- 1 λεμόνι, αλάτι και πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στη gallery που ακολουθεί:
Πηγή: www.dogma.gr

Photo 1/3
Ψιλοκόβουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν. 
Photo 2/3
Σουρώνουμε μέχρι να φύγει τελείως το νερό. Καβουρδίζουμε τα ξερά κρεμμύδια με το λάδι και το βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αντίδια ψιλοκομμένα, τον άνηθο και το μαϊντανό. 
Photo 3/3
Προσθέτουμε νερό έτσι ώστε να σκεπάσει καλά όλα τα υλικά. Αφού βράσουν καλά (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό), ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Πριν κρυώσει η σούπα, χτυπάμε αυγολέμονο και το ρίχνουμε στη σούπα.