Συνταγή για τραγανή ζύμη πίτσας με δύο υλικά και χωρίς μαγιά (vid)
Αυτή η πίτσα δεν θέλει καν ψήσιμο στο φούρνο.
Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε έτοιμη μια τραγανή πίτσα χωρίς να χρειαστεί να την ψήσετε στο φούρνο.
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ανακατέψετε μόλις δύο υλικά και θα έχετε έτοιμη μια λεπτή ζύμη που θα την βάλετε στο τηγάνι!
Είδη πίτσας
Υπάρχουν δύο βασικά είδη πίτσας, η ιταλική και η καναδέζικη. Η ιταλική πίτσα έχει λεπτή ζύμη και συνήθως περιορισμένο αριθμό υλικών ανά πίτσα (πιο συγκεκριμένα εξαρτάται από τη φαντασία του μάγειρα) και είναι ατομική. Η καναδέζικη έχει πιο χοντρή ζύμη και συνήθως έχει πληθώρα υλικών επάνω. Η καναδέζικη υπάρχει κατά κανόνα σε τρία μεγέθη: ατομική, οικογενειακή (ή μεσαία) και γίγας.
Πώς θα φτιάξετε αυτή την λαχταριστή πίτσα
Υλικά για τη ζύμη
140 γρ ( 1 φλιτζάνι) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
140 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση
Αναμειγνύετε μαζί τα δύο υλικά μέχρι η ζύμη σας να γίνει αφράτη. Την ανοίγετε με έναν πλάστη και την κόβετε περιμετρικά για να χωράει στο τηγάνι . Βάζετε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, ρίχνετε λίγο λάδι και απλώνετε τη ζύμη. Την αφήνετε να ροδίσει και την γυρίζετε από την άλλη πλευρά.
Μόλις είναι έτοιμη απλώνετε τα υλικά της αρεσκείας σας και σκεπάζετε το τηγάνι για μερικά λεπτά. Η πίτσα σας είναι έτοιμη!