Καλοκαιρινό επιδόρπιο: Ψημένα ροδάκινα με παγωτό
Ένα πεντανόστιμο γλυκάκι!
Τα ροδάκινα έχουν την τιμητική τους και μπορείτε να τα «μεταμορφώσετε» σε ένα άκρως καλοκαιρινό γλυκάκι.
Τα ψημένα ροδάκινα είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό και το μόνο που θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε είναι απλά λίγος χρόνος μόνο για να τα ψήσετε.
Τι λέτε; Πάμε να δούμε τη συνταγή;
Υλικά για 6 μερίδες:
- 3 μέτρια ροδάκινα
- 2 κ.τ.σ καστανή ζάχαρη
- 1/4 κ.τ.γ κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- 3 κ.τ.σ βούτυρο
- παγωτό βανίλια
(μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένους ξηρούς καρπούς ή σιρόπι της επιλογής σας)
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 °C.
Κόψτε τα ροδάκινα στη μέση, αφαιρέστε το κουκούτσι και τοποθετήστε τα με φορά προς τα επάνω σε ένα πυρέξ.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα πιρούνι τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Πασπαλίστε έπειτα με το χέρι τα ροδάκινά σας από πάνω.
Μοιράστε το βούτυρο σε 6 μερίδες και βάλτε τα στο κέντρο (από εκεί που βγάλατε το κουκούτσι) σε κάθε ροδάκινο.
Ψήστε μέχρι τα ροδάκινα να μαλακώσουν, χωρίς να χάσουν το σχήμα τους. 40 λεπτά είναι αρκετά. Απλά να τα παρακολουθείτε και εσείς καθώς φούρνος με φούρνο (στο ψήσιμο) διαφέρει.
Βγάλτε τα από το φούρνο και σερβίρετε με μια γενναιόδωρη μπάλα παγωτό.