Ο ανανάς είναι ένα φρούτο που καταναλώνεται με ευχαρίστηση και έχει αρκετά οφέλη για την υγεία. Για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη Α, C, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και περιέχει φυτοθρεπτικά συστατικά τα οποία ενισχύουν τη γονιμότητα, μειώνουν τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό και προλαμβάνουν καρδιαγγειακά νοσήματα.
Μελέτες επισημαίνουν ότι η βρωμελαΐνη, ένα ένζυμο που είναι σε αφθονία στον ανανά, μειώνει το οίδημα, ελαττώνει τον χρόνο επούλωσης πληγών και τον πόνο που σχετίζεται με τραυματισμό και χειρουργική επέμβαση, συμβάλλει στην πρόληψη των μεταστάσεων ορισμένων τύπων καρκίνου (πχ πνευμόνων), ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας, αυτοάνοσων παθήσεων και λοιμώξεων των ιγμόρειων.
Αν τα παιδιά σας δεν συμπαθούν τον ανανά, τότε σίγουρα θα καταφέρετε να τον φάνε μέσα από το παγωτό που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας.
Άκρως απολαυστικό, άκρως νόστιμο και άκρως θρεπτικό.
Υλικά:
- 1½ κούπες φρέσκο ανανά ψιλοκομμένο
- ¾ κούπας + 2 κ.τ.σ ζάχαρη
- μια πρέζα αλάτι
- 4 κρόκους αβγών
- 1 κούπα πλήρες γάλα
- χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Βάλτε τον φρέσκο ανανά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τους κρόκους σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε.
Περάστε το μείγμα από μία σήτα και βάλτε το σε ένα κατσαρολάκι.
Βάλτε το μάτι της εστίας σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να βράσει.
Αφαιρέστε από τη φωτιά. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, με το γάλα και το χυμό λεμονιού.
Έπειτα προσθέστε το κρύο μείγμα μέσα στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε καλά και παγώστε για περίπου 2 ώρες στην κατάψυξη.
Βγάλτε το μείγμα και με το μίξερ χτυπήστε το καλά. Βάλτε πάλι στην κατάψυξη. Παγώστε για άλλες δύο ώρες και βγάλτε ξανά ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με το μίξερ.
Τέλος αφήστε το για 4 ώρες στην κατάψυξη.
Το παγωτάκι σας είναι έτοιμο!