Κι όμως γίνεται με έναν πολύ εύκολο και απολαυστικό τρόπο, αν το παιδί σας αγαπά τη νουτέλα! Σημειώστε τα υλικά, δοκιμάστε το για πρωινό ή απογευματινό σνακ και καταπλήξτε τους όλους!
ΥΛΙΚΑ
- 1 βούτυρο
- 1 ½ ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 4 αυγά
- ½ ποτήρι γάλα χλιαρό
- ½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 4 βανίλιες
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουτί νουτέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μεγάλη ταχύτητα, μόλις το μίγμα αφρατέψει ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού. Μέσα στο αλεύρι ρίχνουμε τις βανίλιες και το προσθέτουμε στο μίγμα που έχουμε ήδη χτυπήσει στο μίξερ. Όταν ομογενοποιηθεί, το ρίχνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για περίπου μια ώρα σε μεσαία θερμοκρασία. Μόλις το κέικ μας γίνει, το αφήνουμε γύρω στις 3 ώρες να κρυώσει και να στεγνώσει καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ, θρυμματίζουμε το κέικ σε ψίχουλα, ρίχνουμε μέσα 6 με 7 μεγάλες κουταλιές νουτέλα και το ανακατεύουμε να πάει παντού. Έπειτα μοιράζουμε το μίγμα με τη νουτέλα σε μικρά φορμάκια μια χρήσης και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Μόλις παγώσουν τα αναποδογυρίζουμε και τα συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με παγωτό ή σιρόπι της αρέσκειας μας.