Πανεύκολο σπιτικό παγωτό φράουλα χωρίς παγωτομηχανή (vid)
Αυτό το παγωτό αξίζει να το δοκιμάσετε.
Οι φράουλες, αποτελούν από τις πλουσιότερες πηγές βιταμίνης C στη φύση.
Υψηλή είναι επίσης η περιεκτικότητά τους και σε φυλικό οξύ, μαγγάνιο, κάλιο και φυλικό οξύ, συστατικά που βοηθούν τη βέλτιστη ανάπτυξη και δράση των διαφόρων συστημάτων του οργανισμού, όπως του ανοσοποιητικού, του νευρικού, του καρδιαγγειακού, του κυκλοφορικού κ.α..
Ίσως όμως τα σημαντικότερα συστατικά της είναι ορισμένες φαινολικές ενώσεις, με κυριότερη την ανθοκυανίνη και την ελλαγιτανίνη.
Πληθώρα επιστημονικών μελετών δείχνουν ότι οι ουσίες αυτές ασκούν σημαντική προστατευτική δράση στην καρδιά, προστατεύουν τα κύτταρα από μεταλλάξεις και από την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου.
Οι διατροφολόγοι συστήνουν να αγοράζουμε μόνο τις μικρές φράουλες και να τις καταναλώνουμε άμεσα, αφού τις πλύνουμε πολύ προσεκτικά για να φύγουν τα υπολείμματα χημικών ουσιών.
Αν λοιπόν σας αρέσουν οι φράουλες αξίζει να φτιάξετε ένα δροσιστικό παγωτό. Τα υλικά που θα χρειαστείτε δεν είναι πολλά και το σημαντικότερο, γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.
Υλικά
- 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλυτζανιού ζαχαρούχο γάλα
- 1/3 φλυτζανιού πουρέ φράουλας
- μερικές σταγόνες άρωμα φράουλας
- ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί: