Κέικ χωρίς αυγά: Tέσσερις εύκολες συνταγές για να τις δοκιμάσετε (vids)

Αυτές τις συνταγές για κέικ χωρίς αυγά θα τις φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι συνταγές για κέικ όχι μόνο χωρίς αυγά αλλά και με διαφορετικά υλικά από τα κλασικά.

Η δυσανεξία στη λακτόζη που έχουν αρκετά παιδιά ή και οι μεγάλοι αλλά και ο αποκλεισμός από τη διατροφή ορισμένων τροφών λόγω άποψης ή υγείας, έχουν οδηγήσει στην αντικατάσταση πολλών υλικών σε αγαπημένα μας γλυκά.

Το ίδιο συμβαίνει και στα κέικ, που είναι από τα πιο δημοφιλή οικογενειακά γλυκίσματα.

Σε πολλές αυγά, τα αυγά έχουν αντικατασταθεί με πουρέ μπανάνας, σάλτσα μήλου, ξύδι και μαγειρική σόδα, γιαούρτι. Εμείς σήμερα θα σας προτείνουμε πέντε συνταγές, όλες χωρίς αυγά για να επιλέξετε αυτή της αρεσκείας σας.

Κλασικό κέικ βανίλιας

Υλικά

1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κ.τ.σ baking powder
¼ φλιτζανιού ζάχαρη
¼ φλιτζανιού βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
1 κ.τ.σ βανίλια εκχύλισμα
1 κ.τ.. ξύδι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:





Marble κέικ


Υλικά

1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/4 φλιτζάνι λάδι
1/2 φλιτζάνι και 2 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας καφέ
μερικές σταγόνες βανίλια
1 και 1/4 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:



Κέικ με χουρμάδες και καρύδια

Υλικά

18 χουρμάδες
3/4 φλιτζάνι γάλα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:




Κέικ σοκολάτας

Υλικά

1 φλιτζάνι συμπυκνωμένο γάλα
¾ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη
¾ κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ξύδι
¾ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¾ φλιτζάνι ζεστό γάλα, προσθέστε όσο απαιτείται

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved