Συνταγή για κέικ μπανάνας διπλά σοκολατένιο - Ιδανικό και για σχολικό κολατσιό

Ο συνδυασμός μπανάνα – σοκολάτα είναι ένας από τους πιο “δυνατούς” γευστικά συνδυασμούς, εξ’ ου και η επιτυχία του κέικ. Και εδώ χρησιμοποιούνται δύο. Κακάο και σταγόνες λευκής σοκολάτας.

Mamatsita
Συνταγή για κέικ μπανάνας διπλά σοκολατένιο - Ιδανικό και για σχολικό κολατσιό

Και κάτσε τώρα να σου πω τι συμβαίνει στο δικό μου σπίτι με τις μπανάνες.

Αρέσουν οι μπανάνες στα παιδιά μου. Τις τρώνε ευχάριστα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αρκεί… να μην είναι ώριμες. Στις ώριμες μπανάνες έχουμε πρόβλημα. Ούτε που να τις ακουμπήσουν.

Και τι κάνει η μάνα όταν οι μπανάνες αρχίζουν να εμφανίζουν μαύρα σημάδια στην φλούδα τους;

Τις κάνει κέικ. Και όσο πιο ώριμες οι μπανάνες, τόσο πιο γλυκές οπότε τόσο λιγότερη και η ζάχαρη που χρησιμοποιώ.

Με αυτή τη συνταγή θα έχεις ένα υπέροχο, αρωματικό, σοκολατένιο μπανάνα κέικ και η υγρασία του θα σου θυμίσει κάπως την υφή ενός brownie.

Η διαδικασία είναι πανεύκολη (πως αλλιώς άλλωστε), δεν χρειάζεσαι ούτε καν μίξερ και το κέικ τρώγεται και ζεστό (αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο) συνοδεία παγωτού βανίλιας (υπέροχος συνδυασμός επίσης), αλλά η γνώμη μου είναι πως είναι ακόμα καλύτερο την επόμενη μέρα!!!

Φτιάξτο και για σχολικό κολατσιό τώρα που άνοιξαν και πάλι τα σχολεία.

Υλικά

3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
2 μεσαία αυγά
120 γρ. λιωμένο βούτυρο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ. γλ. υγρή βανίλια
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ. γλ. baking powder
50 γρ. κακάο
90 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας για το γλάσσο (προαιρετικό)
2 κ. σ. γάλα
4 κ. σ. ζάχαρη άχνη

keik bananas1

Διάβασε πώς γίνεται το διπλά σοκολατένιο κέικ μπανάνας:

  1. Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ λιώνω πολύ καλά τις μπανάνες.
  2. Προσθέτω στις μπανάνες τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την βανίλια και τα ανακατεύω όλα αυτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα με τον αυγοδάρτη.
  3. Σε ένα δεύτερο μεγάλο βαθύ μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το baking powder και το κακάο.
    Έχεις δει το κολπάκι για κοκκινισμένο αλεύρι δίχως κόσκινο; Κάνε κλικ εδώ και Δες Πως! γίνεται.
  4. Προσθέτω αλεύρι και κακάο στο μείγμα με τις μπανάνες και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα.\
  5. Προσθέτω στο μείγμα και τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και ρίχνω το μείγμα στη φόρμα στην οποία έχω τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 55- 60 περίπου λεπτά, ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

για το γλάσσο

Ανακατεύω γάλα και άχνη σε ένα μπολάκι και πασπαλίζω το κέικ όσο αυτό είναι ακόμα ζεστό.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube..

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved