Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για ζουμερές κρασάτες χοιρινές μπριζόλες

Δείτε πώς θα κάνετε τις πιο λαχταριστές χοιρινές μπριζόλες. 

Άκης Πετρετζίκης: Συνταγή για ζουμερές κρασάτες χοιρινές μπριζόλες

Το μυστικό για μία νόστιμη και ζουμερή μπριζόλα κρύβεται στο μαρινάρισμα και στο ψήσιμο. Το σημερινό μας μενού περιλαμβάνει χοιρινές μπριζόλες κρασάτες και ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει την τέλεια συνταγή.

Υλικά:

  • 4 μπριζόλες χοιρινές, λαιμού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. κοφτή αλεύρι γ.ο.χ.
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κλ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, απαλή

Για τη γαρνιτούρα

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. σιτάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 450 γρ. ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών
  • 100 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη, φρέσκια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved