Είναι φυσιολογικό να μην έχω οργασμό; (vid)

Υπάρχουν παθολογικές καταστάσεις, που ενδέχεται να εμποδίσουν μία γυναίκα να έρθει σε οργασμό;

Μενέλαος Λυγνός
Είναι φυσιολογικό να μην έχω οργασμό; (vid)
Bigstock

Ο οργασμός στη γυναίκα χαρακτηρίζεται από ακούσιες μυϊκές συσπάσεις της περιοχής της λεκάνης και του κόλπου και στον άνδρα από την εκσπερμάτωση, ενώ κατά κανόνα ακολουθείται από αίσθημα ευφορίας.

Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε, πως δεν υπάρχει αυτό, που θα ονομάζαμε καθολικά αποδεκτός ορισμός του οργασμού, αφού οι ιατροί κατά κάποιο τρόπο επικεντρώνονται στις αλλαγές, που συμβαίνουν στο σώμα κατά την κορύφωση, ενώ οι επαγγελματίες της ψυχικής υγείας επικεντρώνονται στις ψυχολογικές αλλαγές.

Πάντως ο οργασμός έχει ενταχθεί σε διάφορα μοντέλα της σεξουαλικής απόκρισης και των δύο φύλων. Τα μοντέλα αυτά περιγράφουν τον τρόπο απόκρισης ενός ατόμου στα ερωτικά ερεθίσματα.

Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε, πως δεν έχουν όλες οι γυναίκες οργασμό.Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε το σχετικό βιβλίο της Elisabeth Lloyd, το οποίο δεν είναι καθολικά αποδεκτό στα συμπεράσματά του, αλλά ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι στατιστικές, που έχουν συλλεγεί εκεί.Συγκεκριμένα και για να μιλήσουμε με αριθμούς: το 50% των γυναικών περίπου έχουν οργασμό κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Υπάρχει ένα 20% των γυναικών, που έχουν οργασμό σπανίως ή και καθόλου, ενώ ένα 5% των γυναικών δεν είχαν ποτέ οργασμό.

Η αδυναμία μίας γυναίκας να φθάσει σε οργασμό ονομάζεται ανοργασμία.

Λύστε όλες σας τις απορίες για την ανοργασμία στο video που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!

Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ακράτεια, την κολπική ξηρότητα και να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή χάρη στους υπερήχους HIFU!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved