Θες γρήγορο γλυκάκι στο λεπτό; Στάσου, μην φεύγεις, σου έχω τη συνταγή.
Τι κάνεις όταν σου ζητάνε κάτι γλυκό για την απογευματινή λιγούρα; Αν έχεις ένα φύλλο σφολιάτας και μαρμελάδα στο ψυγείο, λύνεις το πρόβλημα.
Σκέφτηκα να τους φτιάξω ρολλάκια γεμισμένα με την μαρμελάδα που έφτιαξα τις προάλλες. Μήλο-βατόμουρο.
Μόνο που το φύλλο σφολιάτας που νόμιζα πως είχα αποδείχθηκε φύλλο ζύμης κουρού.🤦♀️ Τα ρολλάκια έγιναν υπέροχα!
Κάποια " λάθη" τελικά είναι τόσο γευστικά 😉 Και μιας και τα δοκίμασα δεν έχετε παρά να τα φτιάξετε κι εσείς είτε έχετε ζύμη σφολιάτας, είτε κουρού 😉
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με αγάπη
Mamatsita
Προετοιμασία: 2'
Eκτέλεση: 20'
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- μαρμελάδα της επιλογής σας
Βήματα
-
Αλευρώνω ελαφρά τον πάγκο, ανοίγω το φύλλο σφολιάτας από την συσκευασία του, το απλώνω στον πάγκο και αλείφω την επιφάνεια του με τη μαρμελάδα.
-
Τυλίγω σε ένα σφιχτό ρολό το φύλλο από την μακριά πλευρά του και στη συνέχεια κόβω σε φέτες πάχους 5 εκ. περίπου τις οποίες τοποθετώ στο πυρίμαχο σκεύος που χρησιμοποιώ έχοντας το βουτυρώσει πρώτα καλά.
-
Προσέχω να μην ακουμπούν η μία την άλλη.
-
Ψήνω τα ρολλάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25-30 περίπου λεπτά, μέχρι η σφολιάτα να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
-
Ραντίζω τα ρολλάκια με ζάχαρη άχνη!