Πώς θα φτιάξετε το «κέικ της θαλπωρής»

Mamatsita
Πώς θα φτιάξετε το «κέικ της θαλπωρής»

Κέικ με καρότα και μήλα από τη Mamatsita

Το κέικ με μήλα και καρότα είναι από τα πιο νόστιμα κέικ που θα έχεις φάει. Όσοι το έχουν φτιάξει, το ξέρουν ήδη. Είναι από τις πιο δημοφιλείς συνταγές μου για κέικ. Το αποκαλώ "κέικ της θαλπωρής" και τώρα είναι η εποχή του.

Θέλεις να είναι το μήλο, ένα φρούτο που συνδυάζεις με τον χειμώνα, τις μάλλινες κουβερτούλες του καναπέ και τις φλόγες που τρεμοπαίζουν στο τζάκι;! Θέλεις να είναι η γλύκα που βγάζει η νοστιμιά του καρότου;! Θέλεις να είναι το ζεστό άρωμα της κανέλας;! Θέλεις να είναι όλα αυτά μαζί;

https://www.instagram.com/p/CjzfwMODLNJ

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι baking powder
  • 4 αυγά
  • 1 και μισή κούπα ζάχαρη
  • 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
  • 3-4 κ. σ. γάλα
  • 1 κ γλ κανέλα
  • 2 μήλα κομμένα σε κύβους
  • 2 καρότα τριμμένα για την επάλειψη
  • 200 γρ κρέμα τυριού
  • 2 κ σ ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
  • 50 γρ βούτυρο
  • 1/2 μήλο κομμένο σε κύβους
  • 1 κ σ καστανή ζάχαρη
  • 1 κ γλ κανέλα

Βήματα

  • Ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder και το αφήνω στην άκρη.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάωτα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτω το καλαμποκέλαιο, το γάλα, την κανέλα και στο τέλος το αλεύρι με το baking.
  • Σταματάω το μίξερ και προθέτω τα μήλα και τα καρότα τα οποία ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ.
  • Βουτυρώνω κι αλευρώνω καλά το ταψάκι ή την φόρμα που θα χρησιμοποιήσω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 50 περίπου λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζω την επικάλυψη ανακατεύοντας καλά την κρέμα τυριού με την ζάχαρη άχνη.
  • Ετοιμάζω και την γαρνιτούρα σοτάροντας τα κυβάκια του μήλου στο βούτυρο και πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
  • Στρώνω την επικάλυψη στο κέικ το οποίο έχω ξεφορμάρει κι έχει κρυώσει καλά και γαρνίρω με τα καραμελωμένα μήλα
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved