Μοσχαρίσιες στηθοπλευρές με κόκκινο κρασί και πουρέ γλυκοπατάτας

Mamatsita
Μοσχαρίσιες στηθοπλευρές με κόκκινο κρασί και πουρέ γλυκοπατάτας
Bigstock

Κάθε μέρα γιορτή - Μια απολαυστική συνταγή για το γιορτινό τραπέζι

Κάθε μέρα γιορτή! Παρασκευή με μοσχαρίσιες στηθοπλευρές σιγομαγειρεμένες σε κόκκινο κρασί. Συνοδεύουν τον βελούδινο πουρέ γλυκοπατάτας και συνθέτουν ένα υπέροχο, γιορτινό πιάτο.

Θυμήσου το όταν έρθει η στιγμή για τα εορταστικά σου μαγειρέματα. Εξάλλου μόνο λίγες μέρες μας χωρίζουν.

Δες τα υλικά παρακάτω και ένα βίντεο που ετοίμασα.

https://www.instagram.com/p/CmHX88lIWB7

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.σ. βούτυρο
  • 4 στηθοπλευρές
  • 1 μέτριο κόκκινο ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 κ.τ.σ. πελτέ τομάτας
  • 1,5 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί
  • 2-3 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 2 μπαχάρια
  • αλάτι - πιπέρι

για τον πουρέ

  • 1 μεγάλη κόκκινη γλυκοπατάτα
  • 2 μεσαίες πατάτες
  • 1/4 κούπας νερό (από αυτό που θα βράσουν τα λαχανικά σας)
  • 1/4 κούπας γάλα χλιαρό
  • 1 κ.τ.σ. βούτυρο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1/4 κ.τ.γ. κύμινο

Βήματα

  • Σοτάρω σε λίγο ελαιόλαδο κι ένα κομματάκι βούτυρο τις στηθοπλευρές μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις μεταφέρω σε ένα πιάτο και τις κρατώ ζεστές.
  • Στο ίδιο σκεύος σοτάρω το κρεμμύδι που έχω ψιλοκόψει μέχρι να γυαλίσει, προσθέτω τις σκελίδες σκόρδο και το καρότο κομμένο σε κύβους. Προσθέτω τον πελτέ και ανακατεύω.
  • Βάζω πάλι στο σκεύος τις στηθοπλευρές, ρίχνω το κόκκινο ξηρό κρασί, αλάτι-πιπέρι, τα καρφάκια γαρίφαλο, τα μπαχάρια και τα κλωναρακια από φρέσκο θυμάρι.
  • Προσθέτω 2 κούπες νερό, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 2 ώρες περίπου μέχρι το κρέας να μαλακώσει τόσο ώστε να αρχίσει να διαχωρίζεται από το κόκκαλο.
  • Όσο περιμένω να μαγειρευτεί το κρέας, φτιάχνω τον πουρέ. Βάζω σε μια κατσαρόλα τη γλυκοπατάτα και τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια. Προσθέτω νερό και βράζω μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αδειάζω το νερό, κρατάω μόνο όσο αναφέρω και στα υλικά και προσθέτω το χλιαρό γάλα, το βούτυρο, αλάτι-πιπέρι κι 1/4κ γλ κύμινο. Πολτοποιώ με ραβδομπλέντερ και έτοιμος ο πουρές.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved