Ήρθαν τα Χριστούγεννα και τα Χοιρινά παϊδάκια με bbq sauce θα είναι ένα από τα κυρίως πιάτα του φετινού μου τραπεζιού.
Και λέω ένα, γιατί φέτος το τραπέζι μας θα έχει περισσότερες καρέκλες από όσες είχε πέρυσι.
Θα βρεθούμε επιτέλους και πάλι με τους αγαπημένους μας φίλους και θα απολαύσουμε όλοι μαζί τις κλασσικές μου Χριστουγεννιάτικες μαγειρικές, που όπως μου έχουν ήδη πει τους έχουν λείψει πολύ.
Αυτή η υπέροχη συνταγή για χοιρινά παϊδάκια με μπάρμπεκιου σος που σου δείχνω εδώ, εκτός από π ε ν τ α ν ό σ τ ι μ η, με τα παϊδάκια ένα πραγματικό λουκούμι που λιώνει στο στόμα, είναι ότι πιο εύκολο και stress free θα ετοιμάσεις αυτές τις γιορτές.
Για αυτό θυμήσου την και για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σου!
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με αγάπη
Mamatsita
Προετοιμασία: 15'
Eκτέλεση: 15'
Υλικά
- 3 κιλά χοιρινά πλευρά μπριζόλας (ολόκληρο κομμάτι) για την μπάρμπεκιου σως
- 1/4 κούπας (60 ml) ελαιόλαδο
- 1/2 κούπα (125 ml ) έτοιμη μπάρμπεκιου σως
- αλάτι – πιπέρι
- 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ. γλ. θυμάρι
- 1/2 κούπα (125 ml) νερό
Βήματα
-
Τυλίγω ένα μεγάλο ξύλο κοπής με διάφανη μεμβράνη και τοποθετώ πάνω του το κρέας.
-
Το σκουπίζω απαλά – ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας και από τις δύο πλευρές για να αφαιρέσω την υγρασία του.
-
Σε ένα κανατάκι ή σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι προσθέτω όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το νερό.
-
Αν χρησιμοποιήσω κανατάκι ανακατεύω τα υλικά πολύ καλά με έναν αβγοδάρτη.
-
Αν χρησιμοποιήσω βαζάκι, κλείνω με το καπάκι και ανακινώ πολύ καλά. ΠΡΟΣΟΧΗ: με το αλάτι, καθώς αλάτι περιέχει και η bbq sauce
-
Αλείφω με ένα πινελάκι πολύ πολύ καλά με την σάλτσα το χοιρινό από όλες τις πλευρές. ΣΗΜΕΙΩΣΗ : την διαδικασία ως εδώ μπορώ να την κάνω και από την προηγούμενη μέρα και να φυλάξω το κρέας στο ψυγείο.
-
Βάζω το χοιρινό στην γάστρα.
-
Στο υπόλοιπο μείγμα της σάλτσας που περίσσεψε από την επάλειψη, προσθέτω το νερό και ανακατεύω.
-
Ρίχνω αυτό το μείγμα προσεκτικά στις άκρες του σκεύους και στην συνέχεια σκεπάζω τη γάστρα. ΠΡΟΣΟΧΗ : δεν ρίχνω το νερό πάνω στο κρέας, γιατί έτσι θα το ξεπλύνω από την σάλτσα του.
-
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δεν χρησιμοποιήσω γάστρα, χρησιμοποιώ οποιοδήποτε ταψί το οποίο σκεπάζω πρώτα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο.
-
Πιέζω το αλουμινόχαρτο περιμετρικά στο ταψί να σφραγίσει καλά.
-
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα, για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι το κρέας να ψηθεί και η σάλτσα να δέσει. Στο τελευταίο 20λεπτο ξεσκεπάζω τη γάστρα και αφήνω το κρέας να πάρει χρώμα.
-
Σερβίρω το κρέας σε μια πιατέλα είτε με το κομμάτι έτσι ολόκληρο όπως βγήκε από το φούρνο ή κόβοντας τα παϊδάκια ανά δύο.
-
Ο πρώτος τρόπος σερβιρίσματος είναι πιο εντυπωσιακός, όμως ο δεύτερος είναι πιο πρακτικός και εύκολος για τους καλεσμένους μου.