Τι και αν δεν ξέρει το «πουλάκι σου» να μαγειρεύει. Θα μάθει. Με τούτη εδώ τη συνταγή. Νόστιμη και θρεπτική σουπίτσα.
Εξεταστική ✔️
Χειμώνας (εν όψει) ✔️
Θρεπτική σουπίτσα✔️
Φτιάξε Πουλάκι Μου Να Φας!
Σούπα πατάτα πράσο Πανεύκολη!
Δεν χρειάζεται πολύ κόπο, τρόπο θέλει. Ακόμη και κάποιος που δεν έχει μπει ποτέ στην κουζίνα θα καταφέρει να φτιάξει με επιτυχία τούτη εδώ τη σουπίτσα.
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με αγάπη
Mamatsita
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 15'
Υλικά
Για τη σούπα:
- 1 πράσο
- 1 πατάτα
- 1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι
- 3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο κάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 μικρό κομμάτι βούτυρο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 λίτρο ζεστό νερό στην κατσαρόλα
Για το κρουτόν:
- 2 φέτες ψωμί του τοστ
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο σκόρδο σε σκόνη
- λίγο αλάτι
Βήματα
-
Κόψτε κατά μήκος τα πράσα και έπειτα σε 4-5 κομμάτια
-
Κόψτε το κρεμμύδι στα τέσσερα και την πατάτα σε κύβους.
-
Βάλτε το λάδι και το βούτυρο στην κατσαρόλα. Ρίξτε τα λαχανικά και αφήστε α να γυαλίσουν.
-
Έπειτα σβήστε με κρασί. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, κάρι και το ένα λίτρο νερό.
-
Σκεπάστε την κατσαρόλα να βράσουν πολύ καλά τα λαχανικά.
-
Μόλις ετοιμαστούν πολτοποιήστε με ένα ραβδομπλέντερ ή με το μούλτι.
-
Πριν σερβίρετε φτιάξτε τα κρουτόν. Σε ένα τηγάνι βάλτε το λάδι, κόψτε σε κύβους το ψωμί, βάλτε τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και λίγη ρίγανη.
-
Μόλις ψηθούν είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
-
Βάλτε σε ένα πιάτο τη σούπα, μερικά κρουτόν από πάνω και απολαύστε.