Μαρμελάδα βερίκοκο με 2 υλικά

Mamatsita
Μαρμελάδα βερίκοκο με 2 υλικά

Συνταγή για μαρμελάδα βερίκοκο

Bigstock

Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο.

Το καλοκαίρι είναι πάρα πολλά. Ένα από αυτά; Το πρωινό στην αυλή με ζεστό φρυγανισμένο ψωμάκι, βουτυράκι να λιώνει επάνω του και σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο. Και με το τζιτζίκι να πιάνει δουλειά από νωρίς.

Πιο κάτω ακολουθούν τα υλικά και η παρασκευή της συνταγής μου για την μαρμελάδα.

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με 🧡 και βερίκοκα

Mamatsita

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

  • 1,5 με 1,8 κιλά βερίκοκα
  • 350γρ ζάχαρη

Για περισσότερη νοστιμιά και γεύση μπορείτε να βάλετε:

  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κ γλ υγρή βανίλια

Βήματα

  • Πλένω τα βερίκοκα, αφαιρώ το κουκούτσι και κόβω σε κομμάτια. Τους ρίχνω τη ζάχαρη.
  • Για περίπου 1,5 με 1,8 κιλά βερίκοκα έβαλα 350γρ ζάχαρη. Κι αυτό γιατί: 1ον δεν μου αρέσουν οι πολύ γλυκές μαρμελάδες και 2ον τα βερίκοκα ήταν αρκετά ώριμα, άρα αρκετά γλυκά.
  • Αφήνω τα βερίκοκα με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα για 15 περίπου λεπτά , τους προσθέτω ξύσμα από ένα πορτοκάλι με 1 κ γλ υγρή βανίλια και στη συνέχεια ανάβω το μάτι και τα σιγοβράζω για 15 με 20 λεπτά μέχρι η μαρμελάδα να δέσει.
  • Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει τελείως η μαρμελάδα. Όσο κρυώνει τόσο σφίγγει.
  • Μεταφέρω σε γυάλινο βάζο με αεροστεγές καπάκι και διατηρώ στο ψυγείο.
  • Η ποσότητα δεν είναι μεγάλη. Γέμισα 2 βάζα των 500 γρ. Α ναι, χρησιμοποίησα και το πρες πουρέ για να λιώσω τα μεγάλα κομμάτια από τα βερίκοκα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved