Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα έψησα τα αγαπημένα μου και αγαπημένα σας χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια.
Όσοι τα έχουν ήδη φτιάξει ξέρουν!
Επειδή όμως η παρέα μας φέτος έχει πολλές νέες φίλες (και φίλους 😉) προτείνω να τα φτιάξετε οπωσδήποτε για να γίνουν και τα δικά σας Favorite Things 😘.
Σημειώστε τα υλικά, ανασκουμπωθείτε και περάστε ένα ευχάριστο απόγευμα μαζί με τα παιδιά σας. Γιατί Χριστούγεννα χωρίς τα αγαπημένα μου χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια (και δικά σας αγαπημένα) δεν γίνονται!
Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.
Με ♥️ Mamatsita
Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 10'
Υλικά
- 1 κούπα σπορέλαιο
- ½ κούπα ζάχαρη
- 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 φακελάκι βανιλέτα (μπορείς και 1 κ γλ βανίλια σε υγρή μορφή)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φακελάκι baking powder
- αλεύρι γοχ κοσκινισμένο (περίπου 1 κιλό)
Βήματα
-
Σε ένα αρκετά βαθύ μπολ ρίξε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το πορτοκάλι κι ανακάτεψε πολύ καλά.
-
Στη συνέχεια κι ενώ συνεχίζεις το ανακάτεμα, πρόσθεσε τη βανιλέτα, το αλάτι και το baking.
-
Ξεκίνα να προσθέτεις το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας με το χέρι σου. Η ζύμη θα πρέπει να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
-
Στρώσε μια λαδόκολλα στο ταψί σου και χρησιμοποίησε κουπ πατ με χριστουγεννιάτικες φιγούρες.
-
Κόψε και ψήσε πρώτα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι να δεις τις άκρες να ροδίζουν
-
Συνέχισε την ίδια διαδικασία με όλα τα μπισκότα.
-
Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και τα μπισκοτάκια σου είναι έτοιμα.