Το κουνουπίδι είναι από τα πιο ωφέλιμα λαχανικά.Πολλοί αποφεύγουν να το μαγειρεύουν λόγω της δυσάρεστης μυρωδιάς που αναδύει κατά το βράσιμο.
Το νούμερο ένα λάθος που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε κουνουπίδι είναι ότι το παραβράζουμε κι έτσι αναδύεται η δυσάρεστη μυρωδιά του.Πέρα από αυτό όμως, το κολπάκι με το γάλα και την δάφνη είναι επίσης ένα μεγάλο συν.
Απόλαυσε το κουνουπίδι χωρίς μυρωδιές στην κουζίνα σου και δες και την πρόταση μου σερβιρίσματος για να το απολαύσεις και στο πιάτο σου.
Πώς δεν θα μυρίζει το κουνουπίδι όταν βράζει
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετώ το κουνουπίδι και προσθέτω 2-3 κ. σ. γάλα κι ένα φυλλαράκι δάφνη.
- Μην ξεχνάς. Βράζουμε το κουνουπίδι για μερικά μόλις λεπτά. Έτσι σίγουρα δεν θα μυρίσει κι επίσης θα διατηρήσει μεγάλο μέρος των θρεπτικών του συστατικών.
Μόλις το κουνουπίδι είναι έτοιμο, το σερβίρω σε ένα πιάτο ραντίζοντας το με το παρακάτω μείγμα που έχω ανακατέψει σε ένα μπολάκι.
- 3-4 κ. σ. ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. γλυκιά πάπρικα
- 1/2 κ. γλ. κύμινο
Κουνουπίδι: Θρεπτικά συστατικά και γιατί πρέπει να το τρώμε
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Με αγάπη
Mamatsita