Έτσι θα φτιάξετε και εσείς σοκολατένιο τιραμισού χωρίς αυγά

Mamatsita
Τιραμισού σοκολάτας εύκολο, γρήγορο και χωρίς αυγά.

Μετά λοιπόν από τα τόσα μηνύματα που έλαβα στο instagram, αποφάσισα να δημοσιεύσω και το βίντεο αλλά και την συνταγή που έφτιαξα στο ΣουΚου Family, αποφάσισα να τη μοιραστώ μαζί σας αναλυτικά και εδώ για να την βρίσκετε όποτε θελήσετε.

Τώρα που καλοκαίριασε για τα καλά και η θερμοκρασία έχει ανέβει στα ύψη, νομίζω πως αυτό το ελαφρύ και δροσερό τιραμισού, θα ετοιμαστεί αρκετές φορές. Είναι νόστιμο, γρήγορο, το λέτε και τεμπέλικο, δεν χρειάζεται καθόλου αυγά και έχει ελάχιστα υλικά που κατά πάσα πιθανότητα έχετε, αυτή τη στιγμή που διαβάζετε τη συνταγή μου, στο ντουλάπι ή το ψυγείο σας.

Αν λοιπόν δεν θέλετε παγωτό ή κάποια γρανίτα δεν έχετε παρά να φτιάξετε αυτό το απίθανο τιραμισού που ξετρέλανε πολλούς από εσάς.

Υλικά:

  • 275 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • 165 γρ. μασκαρπόνε σε θερμ. δωματίου
  • 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 18 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 κούπα καφέ φίλτρου σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ. σ. λικέρ καφέ (προαιρετικό)
  • για το πασπάλισμα
  • κακάο ή τριμμένη σοκολάτα
  • ψιλοκομμένα φουντούκια

Πώς θα το φτιάξετε βήμα-βήμα:

Βήμα 1ο:

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι παγωμένη στο ψυγείο και θα καταλάβετε πως είναι έτοιμη όταν αρχίσουν να δημιουργούνται απαλές, αφράτες φούσκες. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δεν χρησιμοποιήσετε φυτική, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ζωική με 35% λιπαρά.

Βήμα 2ο:

Στο μεταξύ, σε ένα βαθύ μπολ προσθέστε το μασκαρπόνε και την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης να ομογενοποιηθεί πολύ καλά το μείγμα.

Βήμα 3ο:

Ενσωματώστε το μείγμα στην σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με την σπάτουλα σιλικόνης.

Βήμα 4ο:

Σε ένα φαρδύ μπολ ή βαθύ πιάτο, ρίξτε τον καφέ και το λικέρ και βυθίστε εκεί για 2 δευτερόλεπτα το κάθε σαβαγιάρ ξεχωριστά. Στρώστε αμέσως τα πρώτα σαβαγιάρ στην φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε, στην οποία θα έχετε τοποθετήσει διάφανη μεμβράνη (βάση και πλαϊνά).

Βήμα 5ο:

Απλώστε πάνω στα σαβαγιάρ μέρος της κρέμας και συνεχίστε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν σαβαγιάρ και κρέμα. Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

Βήμα 6ο και τελευταίο...

Λίγο πριν το σερβίρισμα πασπαλίστε με κακάο ή με τριμμένη σοκολάτα και με ψιλοκομμένα φουντούκια.

Δείτε όλα τα βήματα αναλυτικά και στο βίντεο που ακολουθεί:



Καλή επιτυχία!

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved